Град Сомбор настоји да установе чији је оснивач, што боље опреми како би могле да буду ефикасни сервиси грађана, због чега су и основане.

Прошле недеље Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ добио је пет аутомобила, а службено возило је набављено и за Историјски архив.

- Наставља се тренд  добре сарадње локалне самоуправе, која и треба да буде сервис наших грађана и градских институција. Прошле недеље предали смо Дому здравља пет аутомобила, а сада предајемо мултифункционални аутомобил Историјском архиву који покрива много већу територију од самог града Сомбора. У делокругу рада Архива су општине Апатин, Кула, Оџаци и Бач.

Ово возило је битно због обиласка терена и прикупљања грађе, пре свега, неких фирми које данас нажалост не постоје, а архивска грађа може да докаже да су људи некада тамо радили и да остваре сва она права која су им законом обезбеђена - пре свега пензију – казао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и уручио  кључеве  аутомобила марке „дациа лодгy“,   директору Историјског архива.

Бранислав Ђурчић, директор Историјског архива захвалио се градоначелнику и истакао да набавка аутомобила има разноврстан значај за ову установу. 

- У случају потребе за преносом грађе моћи ћемо да користимо аутомобил који су сарадници добро изабрали. Можемо га користити и у једној делатности која је код Архива понекад запостављена, а то је организовање семинара и гостовања људи. До сада смо лепо сарађивали са Градском управом -  Градоначелник и члан Градског већа за културу посећују Архив и имају разумевања за значај међуљудских односа, посебно када долазе  људи од високог значаја - лично их  доведе, када је то у интересу Историјског архива – казао је директор Ђурчић.   

Историјски архив под овим називом постоји још од 17. октобра 1964. године, односно више од пола века, и до сада није располагао службеним возилом. Аутомобил марке „дациа лодгy“, чија је вредност 1.456.000,00 динара, набављен је путем јавне набавке из средстава буџета града за 2015. годину.