Вести

75 година постојања и рада Историјског архива Сомбор и 275. година од утемељења архивске служне у граду

„Уносити светлост научне истине у догађаје прошлости, значи служити садашњости. Стога архивска документа нису мртва, сива и узалудна као што то површним или непућеним може понекад да изгледа...У архивским просторијама... врши се стална служба истини, нашој људској, релативној истини, која се тешко уочава и осветљава, а лако замрачује и губи...“

Запис је ово, великана наше књижевности и јединог добитника Нобелове награде о архивима.

Уз присуство челних људи Општине Кикинда и Града Сомбора свечано је отворена Изложба "Везе Сомбора и Кикинде кроз документа Историјског архива Кикинда" Историјског Архива Кикинда 9. новембра у просторијама Музеја Подунавских Шваба и можете је посетити до краја месеца.

Историјски архив Сомбор је на конкурсу Министарства културе РС за финансирање или суфинансирање пројеката из области откривањa, прикупљања, истраживања, документовања, проучавања, вредновања, заштите, очувања, представљања, интерпретације, коришћења и управљања НЕПОКРЕТНИМ КУЛТУРНИМ НАСЛЕЂЕМ у 2023. години добио 6.000.000,00 динара.

УГОВОР О ЈАВНОЈ НАБАВЦИ УСЛУГА 0001/2023 - Израда пројектно техничке документације за изградњу депоа Историјског архива у Сомбору са Studio D’ART д.о.о. кога заступа Симона Ђукановић, директорка Историјског архива Сомбор Наташа Стојановић потписала је 30.08.2023. године.

Град Сомбор је учествовао са 1.800,000,00 динара Укупна уговорна цена пројекта износи 6.450.000,00 динара без ПДВ, односно 7.740.000,00 динара са ПДВ-ом.

 

Скрећемо Вашу пажњу на занимљив чланак о Сомбору који можете прочитати кликом на следећи линк:

https://www.daibau.rs/clanak/1552/istrazujemo_sombor_-_grad_fijakera_zelenila_i_nikole_jokica