У организацији Историјског архива, 25. новембра, свечано је обележено сећање на лик и дело Јована Јоце Лалошевића и годишњицу уједињења Војводине са матицом Србијом. Програм је водио Саша Сабадош, мастер историчар и архивист, а у име организатора, окупљенима се обратио директор Историјског архива, Бранислав Ћурчић, истакавши значај обележавања годишњица посвећен значајним Сомборцима и битним датумима у нашој историји. Захвалио се запосленима Историјског архива који су учествовали у прикупљању и презентовању архивске грађе која се односи на лик и дело Јована Јоце Лалошевића, као и проф. др Саши Марковићу, аутору „Политичке биографије Јована Јоце Лалошевића“, који је своје излагање базирао на политичком деловању овога Сомборца.

Биографију Јована Лалошевића, аутора Љиљане Пензеш, окупљенима је прочитала Борислава Ристивојевић. Програм је пратила презентација архивских докумената, прикупљена из више фондова који се чувају у Историјском архиву, а односе се на лик и дело Јована Јоце Лалошевића.

Учешће у уметничком делу програма узели су Црквени хор „Свети цар Константин и царица Јелена“ и рецитатори Милица Димитријевић и Стефан Солдо.