Дана 17. јуна 2023, у организацији Архива Будимпеште, одржан је шести по реду Архивски пикник. Манифестација је међународног карактера, и за циљ има представљање делатности архива Мађарске и региона широј публици. По позиву Градског архива Будимпеште, манифестацији су присуствовали директор Наташа Стојановић и архивисти Анастазиа Мако и Стеван Пузић.


На штанду Историјског архива Сомбор су представљена наша издања, између осталог и фототипско издање Повеље слободног и краљевског града Сомбора, коју су посетиоци са одушевљењем листали.


Најмлађи посетиоци су имали могућност да обоје грб града Сомбора, а мало стрпљивији су могли да у виду слагалице сложе исти тај грб у боји или зграду Архива.
На манифестацији су учествовале и колеге из установа: Градски и Покрајински архив Беча, Архив за савремену историју, Цирих, Архив града Хајделберга, Градски архив Братиславе, Архив Војводине, Историјски архив Сента, Историјски архив Службе државне безбедности, Национални архив Мађарске, Архив жупаније Хајду-Бихар, Архив жупаније Бекеш, Архив Будимпеште, Градски архив и истраживачки институт Секешфехервара, Градски архив Ђер, Градски архив Татабања, Радајски архив реформатског црквеног округа Дунамелек, Архив реда Дружбе Исусове, Евангелистички архив, Историјски истраживачки институт и архив ВЕРИТАС ЕЛТЕ БТК Одељење за историју и помоћне науке, Удружење мађарских архивиста и Мађарско удружење архива високог образовања.

Манифестација је имала богат програм за децу у виду луткарских представа, мини зоолошког врта, радионица из области књиговезачког заната, итд. Одржане су и радионице за будуће архивисте, као и предавања и практични савети о истраживању порекла породице. У послеподневним и вечерњим часовима су одржани мини концерти проминентних музичара.