Министар културе Никола Селаковић, 30.05.2024.године је посетио Сомбор где је у присуству градоначелника Града Сомбора Антониа Ратковића са сaрадницима и директорима градских установа културе, обишао просторије Историјског архива Сомбор.

Селаковић је истакао да је највећи део средстава опредељен Историјском архиву града Сомбора, који је кроз конкурс „Градови у фокусу“ ове године добио 12,7 милиона динара за реконструкцију фасаде.

Директорица Историјског архива Сомбор Наташа Стојановић, захвалила се Министарству културе и додала да су поред реконструкције фасаде, у плану и други пројекти који ће допринети бољем и функционалнијем објекту архива.

‟У последње две године, пуно се ради на улагању у нашу установу. Јако смо улагали у унутрашњост архива, ове године уређујемо библиотеку за коју је Град Сомбор издвојио око 2 милиона динара и у току је завршна фаза пројекта изградње дворишних депоа који нам је тренутно највећи проблем,, изјавила је Стојановић.
По завршетку потписивања уговора, министар Селаковић је обишао просторије Историјског архива и погледао оригиналну Повељу града Сомбора, након чега му је уручена и захвалница за драгоцену подршку у раду архива, те за унапређење, развој и промовисање његове мисије прикупљања, чувања и описивања културно – историјског наслеђа града Сомбора и архивског подручја.